Z mladého ucha zrelý muž: Odpadnete, ako vyzeral Jiří Langmajer v tínedžerskom veku!

Charizmatický päťdesiatnik patrí k najobsadzovanejším a najobľúbenejším českým hercom dlhé roky. Slovenské publikum si ho pamätá najmä ako slobodníka Koubu z legendárneho filmu Copak je to za vojáka. No Langmajer sa po prvý raz postavil pred kameru ešte dávno pred vznikom tejto kultovej snímky!

Jiří Langmajer sa narodil v Plzni do muzikantskej rodiny. Zdedené umelecké gény majú zrejme na svedomí, že sa rozhodol pre štúdium hudobno-dramatického odboru na konzervatóriu v Prahe. Zaujímavosťou je, že prvýkrát sa pred kameru postavil ešte v roku 1983 ako mladučký 17- ročný chlapec. Zahral si v snímke Kluk za dvě pětky či v kultovom seriáli Bakaláři. Od tých čias ubehlo už 38 rokov a Langmajer má za sebou množstvo úspešných úloh. Zahral si v desiatkach českých seriálov a v takmer sto filmoch.

Popri práci si však vždy vedel nájsť čas aj na svoje súkromie. Dlhé roky tvoril stabilný pár so svojou kolegyňou, herečkou Adélou Gondíkovou, s ktorou sa v roku 2019 oženil. Radosť mu robia aj jeho krásne dcéry Tereza a Julie. Langmajer v júni oslávi okrúhle 55. narodeniny a treba povedať, že pribúdajúci vek mu len prospieva. Z mladého ucha Koubu, ktorého si pamätáme z nezabudnuteľného filmu Copak je to za vojáka, je dnes totiž charizmatický muž, ktorý zreje ako víno.

Sledujte film Cez prsty v hlavnej úlohe s Jiřím Langmajerom už dnes o 20:35 na JOJke!