Vladimír Krčméry

Dobro bude konať už len v nebi: V utorok nečakane zomrel profesor Vladimír Krčméry (†62)!

V utorok večer šokovala Slovensko smutná správa. Vo veku 62 rokov nečakane zomrel popredný slovenský infektológ a profesor Vladimír Krčméry.

Jeho životným poslaním bolo pomáhať tam, kde pomoc nie je. K dobrovoľníctvu v rozvojových krajinách inšpiroval stovky ľudí. Pomocnú ruku pravidelne podával aj na Slovensku. Dobro však bude môcť konať už len v nebi. V utorok vo večerných hodinách nás totiž profesor a uznávaný infektológ a epidemiológ Vladimír Krčméry navždy opustil. Podľa informácií TV JOJ bojoval s obojstranným zápalom pľúc. Televízii JOJ 24 potvrdili informáciu o úmrtí dva od seba nezávislé zdroje.

Vladimír Krčméry Zdroj: Profimedia

Profesor Vladimír Krčméry bol členom viacerých humanitárnych misií v rozvojových krajinách. V roku 1985 absolvoval Lekársku fakultu na Univerzite Komenského. V roku 1985 začal svoju kariéru na Klinike infekčných chorôb vo Fakultnej nemocnici v Bratislave. Na Trnavskej univerzite začal prednášať ako vysokoškolský pedagóg v roku 1995. Nakoniec v roku 2002 založil neziskovú organizáciu a súkromnú Vysokú školu zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave. Profesorom sa stal v roku 2007. 

Vladimír Krčméry Zdroj: Profimedia

V roku 2020 získal Vladimír Krčméry mediálnu pozornosť aj ako jedna z popredných tvárí očkovacej kampane na Slovensku. Bol prvým Slovákom, ktorý 26.12.2020 dostal vakcínu proti covidu-19.

Pozostalým vyjadrujeme úprimnú sústrasť!