World Music Festival Bratislava

Unikátny festival v Bratislave: Hudba, ktorá spojí až 5 kontinentov!

Hudobný festival World Music Festival Bratislava si určite nenechajte ani tento rok ujsť. Ponuka podujatí bude mimoriadne pestrá. Na čo sa môžete tešiť?

Na otváracom koncerte spolu s exotickou kreolskou hudbou TI´KANIKI z ostrova Reúnion vystúpi aj populárna slovenská skupina LA3NO CUBANO.

Na koncertoch v bratislavských Klariskách sa predstavia špičkoví interpreti, aby obohatili 3. víkend v auguste. Od 17. do 20. augusta sa počas štyroch dní môžete zoznámiť s etno jazzovým projektom LÓPEZ – BARBASktorých album Atlas viedol hudobné rebríčky world music, s novou estónskou senzáciou európskych pódií DUOM RUUT, tradičným strunovým nástrojom z ďalekého východu v podaní kórejskej hudobníčky SOONY PARK a unikátnou skupinou BARRUTzástupcom strhujúcej okcitánskej vokálnej tradície. Doplní ich ONDRO A KAMARÁTI, nový objav slovenskej scény, ktorý nadväzuje na projekt K. Málikovej Pustvopol. 

Špeciálnymi koncertmi budú klubové DANCE Párty vo Véčku nielen pre mladých divákov, v ktorých sa predstaví  FANFARA STATION netradičná „dychovka spojená s elektronikou, tuniskými rytmami a spevom charizmatického speváka Marzouk Mejriho a ABOUBAKAR TRAORÉ & BALIMA z Burkina Faso, ktorí prinesú nefalšovanú africkú energiu. 

V rámci showcase koncertov sa predstavia v Teatro Colorato pozoruhodné slovenské projekty – vokálna skupina NEHA! a DIS IS MARKÉTA. 

Okrem koncertov nájdete v programe aj tanečné vystúpenia, workshopy, filmy a ďalšie sprievodné akcie. Medzinárodná konferencia, ktorá je súčasťou festivalu, na ktorú sú každoročne pozývaní významní zahraniční profesionáli a delegáti a je určená pre odbornú verejnosť a hudobníkov. Jej úlohou je priblíženie slovenskej hudobnej scény profesionálom zo zahraničia a tiež networking, zdieľanie poznatkov a začlenenie slovenskej scény do medzinárodnej komunity world music. Zámerom podujatia je vytvoriť priestor na dialóg medzi kultúrami, rešpekt k vlastnej tradícii a komunikácia medzi ľuďmi prostredníctvom umenia. K tolerancii, porozumeniu, otvorenosti a rešpektu sa hlásime spolu s hudobníkmi a divákmi. Od roku 2017 je náš festival členom združenia Forum of worldwide music festivals (FWMF). V prestížnom hodnotení world music a etno festivalov za rok 2018 podľa spolupracovníkov rebríčka Transglobal world music chart sa World music festival Bratislava stal víťazom v kategóriách „Nový festival“ a „Malý/stredný festival“.

Viac informácii nájdete TU.

Príďte si užiť hudbu od 17. do 20. augusta do Bratislavy!