Smutná správa pre deti a ich rodičov: Navždy odišla moderátorka Jojka!

Televíziu JOJ zasiahla minulý tyždeň smutná správa. Zomrela logopedička PhDr. Lucia Palugyayová, moderátorka jednej z najúspešnejších relácii detskej televízie Jojko.

Zdroj: TV JOJ

Lucia Palugyayová bola nielen skvelou logopedičkou, ale aj moderátorkou detskej televízie Jojko. Bola tvárou Rapotáčika, jednej z najúspešnejších relácií, ktorá si získala deti i ich rodičov natoľko, že mala tri série. K poslednej písala scenár samotná logopedička. Svoje vedomosti a znalosti pretavila aj do knihy, ktorej sa od roku 2018 predalo skoro 10 000 kusov a v roku 2019 bola TOP TEN detských kníh na Slovensku.

Lucia Palugyayová sa špecializovala na oblasť vývinu reči u detí v predškolskom veku. Hoci relácia nemôže nahradiť návštevu u odborníka, bola však inšpiráciou pre rodičov a zábavou pre deti. „Je to výborný spôsob precvičovania hlások cez pesničky, slovnú zásobu a tiež spôsob rozprávania sa s deťmi pri každodenných činnostiach. Je to vhodná podporná terapia,“ dodala logopedička. Chýbať tak nebude len kolegom z televízie JOJ, ale aj deťom a ich rodičom.