Nechajte sa uniesť do Čarovného sveta: TOP 10 zaujímavostí o filme Encanto!

Walt Disney a jeho rozprávkový svet. Encanto je príbehom neobyčajnej rodiny Madrigalovcov, ktorí žijú ukrytí v čarovnom dome v pulzujúcom mestečku kolumbijských hôr. Každé z ich detí má vďaka čaru miesta jedinečný dar. Teda okrem Mirabel. Bude práve ona nádejou celej rodiny?

​Kde bolo, tak bolo, v kolumbijských horách žije jedna neobyčajná rodina Madrigalovcov. Skrývajú sa v čarovnom dome v pulzujúcom mestečku, na podivuhodnom a čarovnom mieste zvanom Encanto. Čaro Encanta spôsobilo, že každé dieťa v rodine má jedinečný dar. Od nadľudskej sily až po schopnosť liečiť. Teda skoro každé. Výnimkou je dievčatko Mirabel. Mágia obklopujúca Encanto sa začne vytrácať a práve Mirabel zistí, že práve ona by mohla byť poslednou nádejou svojej výnimočnej rodiny. Bude to naozaj tak?

TOP 10 zaujímavostí o filem Encanto: Čarovný svet

1. Počas toho, čo spieva Dolores pesničku „We don't talk about Bruno“, si môžeme všimnúť, ako v pozadí Bruno prechádza na balkóne.
2. Na šatách hlavnej hrdinky Mirabel môžeme vidieť symboly reprezentujúce ostatných členov rodiny. Sviečka za Abuelu, jaguár a tukan za Antonia, kvety za Isabelu, slnko za Pepu, chameleón za Camila, činka za Luisu, hudobné noty za Dolores a košík s pečivom za Julietu. Ďalej má na šatách napísané svoje meno Mirabel Madrigal a vyšitú svoju tvár. Zvyšok symbolov sú motýle, ktoré môžeme vidieť aj na stenách domu rodiny Madrigal.
3. V záverečnej piesni filmu „All of You“ Bruno spieva: „Let it in, let it out, let it rain, let it snow, let it go“, čo je narážka na pieseň „Let It Go“ z filmu Ľadové kráľovstvo (2013), z ktorej je pod veršom počuť aj melodická linka hraná na klavíri.
4. Pôvodné prostredie filmu malo byť v Brazílii, ale nakoniec bolo zmenené na Kolumbiu.
5. Rodina Pepy, ktorá zahŕňa Felixa, Dolores, Camila a Antonia, nosí hlavne oblečenie teplých farieb, zatiaľ čo rodina Juliety, čo je Agustín, Isabela, Luisa a Mirabel, nosí oblečenie skôr studených farieb.
6. Strýčko Bruno sa mal pôvodne volať Oscar, ale jeho meno bolo zmenené, aby lepšie pasovalo do pesničky - "We don't talk about Bruno-no-no-no-no".
7. Encanto je 60. celovečerný animovaný film od Walt Disney Animation Studios.
8. Názov filmu Encanto pochádza zo španielčiny a znamená kúzlo, čary, okúzlenie, ale aj pôvab.
9. Väčšina latinských hlasov pochádza od hercov kolumbijského pôvodu.
10. Mirabel je prvou disneyovskou protagonistkou, ktorá nosí okuliare.

Nechajte sa uniesť do rozpárvkového sveta! Pozrite si film Encanto: Čarovný svet dnes o 20:40 hod. na JOJke!