Kulturistka Věra Mikulcová: Kvôli vzhľadu ju vyhodili z verejných záchodov!

Najúspešnejšia kulturistka Věra Mikulcová nedávno pokrstila svoju autobiografiu. V súčasnosti žne veľké úspechy, vzbudzuje rešpekt a od roku 2015 patrí k svetovej špičke kulturistiek. Tento náročný šport jej však do života priniesol aj nepríjemné situácie, šikanu a opovrhovanie kvôli je vzhľadu.

Mikulcová v súčasnosti patrí medzi najsvalnatejšie ženy na planéte. „Mám viac medailí za druhé miesto. Ešte v živote sa mi nepodarilo byť prvou. Čo si asi najviac vážim, tak je pozvanie na Masters Olympiu, kde som sa dostala do top desiatky. Teraz nechcem kecať, asi ôsma som bola,“ povedala Mikulcová v rozhovore pre portál Blesk k najprestížnejšej súťaži, ktorú v 70. rokoch sedemkrát vyhral Arnold Schwarzenegger. 

Věra sa ku kulturistike dostala v mladosti pri rekonvalescencii po zranení pri basketbale. „Mňa fascinovali svaly. Nie to, koľko kto dvíha, ale fascinovali ma tie svaly, ako človek cvičí, ako sa to hýbe a všetko, pretože ma celkom dosť baví anatómia a výživa,“ ozrejmila Věra.

Aby nabrala čo najväčšiu svalovú hmotu, musí česká kulturistka nielen tvrdo cvičiť a držať diéty, ale brať aj doping. Telo totiž nie je samo schopné vyprodukovať takú masívnu svalovú hmotu. „Bohužiaľ je taká doba, aká je. Vrcholový šport sa robí na určitej úrovni a každý človek vždy dosiahne svoje maximum a potom to už nie je možné. Myslím si, že som dosiahla svoje maximum a potom bohužiaľ už sa ďalej nepohnem,“ povzdychla si Mikulcová, ktorá aj napriek tomu na sebe dokáže vypozorovať nové svaly.

Jej maskulínny vzhľad však má aj tienisté stránky. „Keď som ešte nebola taká známa a vošla som na dámsky záchod, tak plno ženských kričalo, aby som išla vedľa. Ale teraz už chodím na normálne záchody, samozrejme,“ smiala sa Vierka. 

Zdroj: instagram/VM