Zoznámte sa s hlavnými postavami seriálu Jenny: Títo hrdinovia sa vám dostanú pod kožu!

Na JOJku už 1. marca prichádza výnimočný rodinný seriál, ktorý prinesie emotívny, ale aj optimistický pohľad na život mladých ľudí s onkologickým ochorením. Jenny rozpráva príbeh o zákernej chorobe cez postavy, ktoré sú pripravené bojovať a nestratiť humor ani nadhľad.

Keď niekto povie, že má „rakovinu“, vo väčšine prípadov okolie stuhne. O to viac, ak ide o dieťa. Tvár získa užialený výraz, hrdlo sa zovrie a kútiky pier spolu s plecami ovisnú. Nasledujú slová plné smútku. A práve takto by to nemalo byť. Pacientom a ich rodine totiž ľútosť nepomôže. Pomôžu im slová podpory a vyjadrenie nádeje. S cieľom šíriť takúto osvetu v spoločnosti vznikol nový výnimočný seriál Jenny, ktorý na JOJke štartuje už 1. marca o 20:35! Tento formát hovorí o ťažkej téme ľahkým jazykom. Na náročné chvíle v živote pacienta a jeho rodiny sa pozeráme cez postavy, ktoré sú odhodlané svoj boj o život vyhrať. Zoznámte sa s hlavnými hrdinami, ktorí sa vám dostanú pod kožu!

Jenny Zdroj: TV JOJ

​​Jenny (Bára Očenášová)
Má len 15 rokov, ale ešte si živo pamätá, keď sa pred tromi rokmi dozvedela o tragickej autonehode svojej mamy. Aj keď to bola tvrdá a nečakaná rana osudu, Jenny sa dokázala vrátiť k životu aktívnej a veselej teenagerky, ktorá má rada tanec a sladkosti. Okrem toho má svoju show v rannom rozhlase na 8-ročnom gymnáziu. Síce nemá frajera, ale je si istá, že sa jedného dňa objaví. Keď sa na jej impulz tanečná skupina prihlási do súťaže stredných škôl, začne sa pre ňu vzrušujúce obdobie. Vie, že budú musieť tvrdo trénovať, ale ak sa človek neposúva, tak snáď ani nedýcha.

Jenny a otec Milan Zdroj: TV JOJ

Milan (Ján Koleník)
Má svoju malú stavebnú firmu, kde pracuje viac rukami ako mozgom. Smrť ženy (Vlastina Svátková) ho neuveriteľne zasiahla. Zmyslom života sa stali jeho deti, ktoré si z neho robia srandu, lebo plače pri Titanicu. Aj keď oceňuje romantiku filmu, sám pre seba už romantickú nádej nevidí. Mal sarkastickú ženu, ktorú ľúbil a prišiel o ňu. Po tejto tragédii sa bude musieť popasovať s informáciou, že jeho dcéra má leukémiu.

Jenny a Leo Zdroj: TV JOJ

Leo (Šimon Daniel)
Jennin mladší brat presne taký, ako sa dá od chalana na základnej čakať. Zbožňuje počítačové hry, má naj kamoša Karola a aj keď si mamu pamätá menej, aj jemu strašne chýba. Občas zalezie sestre do postele, čo Jenny otravuje, ale chápe, že mu to pomáha.

Jenny a Bibi Zdroj: TV JOJ

Bibi (Ráchel Matejovičová)
Takú najlepšiu kamarátku by chcel úplne každý. Je neuveriteľne lojálna a pokojne by za Jenny dala život, alebo minimálne niekomu facku. Tancuje s ňou v tanečnej skupine a tanec má rada, aj keď nie až tak ako Jenny. Bibi by najradšej v mladosti premrhala čo najmenej energie na pohyb a sústredila sa na hľadanie frajera, čo sa jej aj podarí a s futbalistom Ferom vytvoria silnú dvojku.

Jenny a babka Zdroj: TV JOJ

Babka (Zuzana Krónerová)
Milanova mama začne zo dňa na deň tráviť v dome svojho syna oveľa viac času. Odkedy Jenny diagnostikujú leukémiu, musí sa sa postarať o Lea, pretože otec bude väčšinu času v nemocnici.

Jenny a sestrička Laura Zdroj: TV JOJ

Laura (Táňa Pauhofová)
Táto zdravotná sestra je presne taká, o akej sníva každý pacient. Keď treba, je sarkastická. Keď treba motivovať, motivuje. Sama si v mladom veku prešla rakovinou. Jenny ju nazýva svojím strážnym anjelom. Otcovi sa zapáči ako žena, aj ako osobnosť a to veľmi. Laure sa zasa páči otec, ale snaží sa ostať profesionálna. Špeciálne preto, lebo raz jej už vzťah s rodičom pacienta nevyšiel.

Jenny a Oliver Zdroj: TV JOJ

Oliver (Simon Štubniak)
S Oliverom sa Jenny zoznámi na onkológii. Podľa nej je super. Rád kreslí, vie spievať aj hrať na gitare. Naša hlavná hrdinka je pre neho rovnako fascinujúca. Jediným problém je, že nemocnica láske príliš neželá. Oliver má vážnejšiu chorobu ako Jenny a jeho mama Alena (Lenka Barilíková) mu s dôrazom pripomína, že láska je pre zdravých a ľudí s budúcnosťou. Nech sa najprv vylieči.

Sledujte výnimočný seriál Jenny už v nedeľu 1. marca o 20:35 na JOJke!