Seriál Jenny sme nakrúcali priamo na onkológii: Žiadne kulisy, iba skutočné priestory!

Už 1. marca štartuje na obrazovkách JOJky úplne nový seriál Jenny, ktorý hovorí o ťažkej téme onkologického ochorenia ľahkým jazykom a s veľkou dávkou optimizmu a nádeje. Výnimočný je aj preto, lebo sa nakrúcal za bránami nemocnice.

Jedným z hlavných cieľov pri vzniku seriálu Jenny bolo, aby sa v spoločnosti šírila osveta. Na onkologické ochorenia sa totiž stále pozeráme akosi cez prsty. My v televízii JOJ spolu s tvorcami a zdravotníkmi, ktorí sa aktívne zapájali do procesu tvorby scenárov či samotného nakrúcania, veríme, že aj vďaka tomuto projektu sa vnímanie rakoviny radikálne zmení. „Ako producentská skupina si vždy vyberáme formáty, ktoré nás musia niečím zaujať, niečím nás musia baviť. Lebo, keď vás niečo nebaví, tak to neurobíte dobre. Pri seriáli Jenny sme si povedali, že má veľký nielen komerčný, ale aj edukatívny presah. Preto sme sa rozhodli ponúknuť to televízii JOJ,“ vysvetlil režisér seriálu Peter Begányi.

Aby bol príbeh čo najreálnejší, nakrúcal sa v skutočnej nemocnici. Na existujúcom onkologickom oddelení, kde sa každý deň reálne liečia pacienti. Samozrejme, bol to veľmi náročný proces. Najmä vzhľadom na to, že nemocnicu nemožno kvôli nakrúcaniu uzavrieť. Štábu sa však spoločne so zdravotníkmi z bratislavských Kramárov podarilo nájsť cestu. „Bolo to veľmi náročné, lebo nemôžeme zastaviť chod nemocnice. Preto sme museli nájsť momenty, alebo nám dali situácie, keď tam tí pacienti neboli. To znamená, že sa na niektorých oddeleniach natáčalo cez víkendy, pretože vtedy tam pacienti nie sú. Za plnej prevádzky by sa to nedalo urobiť,“ zhodnotil Begányi.

Sledujte výnimočný seriál Jenny už v nedeľu 1.marca o 20:35 na JOJke!

Tagy: Jenny