Maturantka Jenny o strachu z odsunutých skúšok: To, čo od nás chcú, sa doma nedá robiť!

Predstaviteľka seriálovej Jenny, sympatická Bára Očenášová, sa aktuálne nachádza v maturitnom ročníku na konzervatóriu. Zmeny, ktoré vláda v rezorte školstva prijala v súvislosti so šíriacim sa koronavírusom sa, teda, týkajú aj jej.

Všetky školy sú v súvislosti s koronavírusom na Slovensku zatvorené už niekoľko týždňov. Otáznik však dlho visel nad maturitnými skúškam, konkrétne nad ich písomnou časťou. Minister školstva Branislav Gröhling z novej vládnej garnitúry napokon rozhodol, že písomná maturita sa rovnako ako monitory na základných školách pre tento rok úplne zrušia. Študenti v maturitných ročníkoch tak absolvujú len ústne maturity a to do dvoch týždňov po otvorení škôl. Celá situácia sa týka aj herečky Báry Očenášovej, ktorá stvárňuje seriálovú Jenny. „Je to veľmi zvláštne. Profesorka nám povedala, že sa máme pripravovať na ústne maturity s tým, že akoby sme už mali za sebou tie písomné. Čo ale nemáme. Strašne divne to všetko vyznelo a strašne divne sa cítim. Že v zásade mám za sebou maturity, ktoré za sebou nemám. Mám sa pripravovať na ďalšie kolo, pritom to prvé nebolo. Mám z toho ešte väčší stres. Dosť sa toho bojím,“ povedala pre joj.sk.

Celý rozhovor s maturantkou Bárou nájdete vo videu:

Podľa jej slov je práve v jej odbore náročné, ba prakticky nemožné dostatočne sa pripraviť na maturity v domácej izolácii. Trénovať tanečné zostavy či cvičiť divadelné predstavenie je nerealizovateľné. Nemyslím na nič iné, len na spánok, na jedlo a na to, že si idem zahrať nejaké hry na počítači. Pritom by som mala cvičiť na klavíri a tancovať. Lenže, doma v obývačke to nie je úplne najlepší priestor,“ skonštatovala. Napriek tomu, že má obavy z toho, ako to bude a ako to vlastne dopadne, verí, že bude dobre. „Držím všetkým maturantom palce,“ dodala.

Sledujte výnimočný seriál Jenny už dnes o 21:35 na JOJke!