V Lucky Room sa bude bojovať o státisíce eur: Z tejto sumy sa vám zatočí hlava!

Vyhrať môžete aj vy.

Na obrazovky JOJky prichádza nová vedomostná televízna hra Lucky Room, v ktorej pôjde o skutočne veľké výhry! Víťazom sa môže stať každý, kto sa chce zabaviť, zároveň dokáže aj poriadne riskovať a nemá zábrany zodpovedať na akúkoľvek vedomostnú otázku. V každej epizóde si zmerajú sily traja hlavní hráči, ktorých úlohou je správne odpovedať. Každého súťažiaceho budú v špeciálnej miestnosti zvanej „Lucky Room“ podporovať jeho rodinní príslušníci alebo priatelia. Práve jeho „parťáci“ zohrajú dôležitú úlohu, pokiaľ hráč správne zodpovie otázku, pretože oni budú „rozhodovať“ o výške jeho výhry. Najdôležitejší moment je finále, pretože vďaka finálovej otázke sa bude hrať o tie najväčšie a najrozhodujúcejšie výhry. Vedomostná televízna hra plná adrenalínu, ale aj obrovských výhier je tu! Lucky Room - izba plná peňazí bude stáť rozhodne za to. Vo finále totiž môžete vyhrať až neuveriteľných 250 tisíc eur. 

PRAVIDLÁ HRY

Prvé kolo:

  • V každej epizóde je deväť otázok. Pred každou otázkou sa zobrazí 15-sekundové video o téme danej otázky, pričom súťažiaci majú následne 20 sekúnd na odpoveď.
  • Pre súťažiaceho, ktorého odpoveď bola najbližšie správnej odpovedi na súťažnú otázku odpoveď, nastal čas vyhrať peniaze, pričom suma je určená jeho
    súťažiacimi nachádzajúcimi sa v izbe.
  • Diváci pri obrazovkách aj súťažiaci v štúdiu vidia strom finančných odmien, ale súťažiaci v izbe ich nevidia.
  • Súťažiaci v izbe taktiež nemôžu počuť, čo sa deje v štúdiu.
  • Po každej otázke sa moderátor spojí s izbou, hovorí s asistentom v izbe a povie, ktorý súťažiaci v hlavnom štúdiu mal správnu odpoveď.
  • Asistent v izbe oznámi, kto mal správnu odpoveď a zavolá súťažiacich v izbe ku tlačidlám s číslami od 1 do 5.
  • Asistent požiada súťažiacich v izbe, aby vybrali jednu z piatich krabíc.
  • Päť krabíc obsahuje finančné výhry od 10 eur, ich hodnota stúpa v každom kole a nakoniec sa dostáva až na 250 000 eur. Súťažiaci v izbe sa snažia nájsť tie, ktoré obsahujú najvyššie sumy. Keď sa súťažiaci v izbe snažia nájsť najvyššie sumy, súťažiaci v štúdiu, rovnako ako diváci vidia a počujú dianie v izbe. Zatiaľ čo všetci vedia, čo je v ktorej krabici, snahy súťažiacich v izbe nájsť najvyššiu sumu spôsobujú napätie, zábavu a z času na čas aj hnev – počas týchto momentov zažívame najdôležitejšie momenty tejto súťaže. Po tom ako súťažiaci v izbe uskutočnia svoj výber, vytvorí sa prepojenie medzi izbou a hlavným štúdiom. Súťažiaci v izbe a súťažiaci v hlavnom štúdiu sa tak vidia tvárou v tvár na svojich monitoroch a môžu sa podeliť o svoju radosť alebo sklamanie. Po každej otázke sa ceny v piatich krabiciach prezentované súťažiacim v izbe premiešajú.


Finálové kolo

  • Po deviatich otázkach sa súťažiaci s najvyššou celkovou výhrou stretne so zvyškom svojho súťažného družstva pred svojou výhrou a súťažia vo Veľkom
    finále.
  • Súťažné družstvo, ktoré je vo Veľkom finále dostane otázku so štyrmi možnosťami.
  • Ak sú si súťažiaci istí, že odpovedia správne, vyberú si jednu možnosť a v prípade výhry dostanú plnú sumu, ktorú nazbierali. V prípade ak súťažiaci na otázku odpovedia nesprávne (z možností vyberú nesprávnu odpoveď), strácajú nárok na výhru.
  • Ak si súťažiaci nie sú odpoveďou istí, môžu eliminovať jednu z možností, ale stratia tak polovicu sumy, ktorú si nazbierali. Tento proces môže pokračovať, kým eliminujú všetky možnosti. S každou takouto elimináciou sa im opäť uberie polovica aktuálnej výhry.
  • Ak súťažiaci takýmto spôsobom eliminujú tri možnosti, berie sa to akoby odpovedali správne – avšak dostávajú len osminu sumy, ktorú nazbierali počas
    celej súťaže.
  • Ak súťažiaci uhádnu otázku bez akejkoľvek eliminácie, dostanú plnú sumu.

Prvého víťaza môžete spoznať už v deň narodenín JOJky, čiže v sobotu 2. marca o 20:35. Ďalšie premiérové časti uvidíte vždy od pondelka do štvrtka o 17:45 na JOJke!