Karolína Chomisteková reaguje na drsné komentáre na Facebooku: TOTO odkázala hejterom!

Hovorí sa, že sto ľudí, sto chutí. Každému z nás sa páči niečo iné a v tom spočíva životná rozmanitosť. Hoci všetci máme právo na svoj názor, pravdou je, že hejt nie je názor. Nuž, a práve s hejterskými komentármi sa po finále Miss Slovensko 2019 akoby roztrhlo vrece.

Finalistky Miss Slovensko každý rok vyberá spomedzi stoviek dievčat odborná porota. Kritérií, na základe ktorých vyberú dvanásť najlepších, je hneď niekoľko. Ani zďaleka to totiž nie je len krása, ako si myslí väčšina ľudí. Finalistky Miss Slovensko musia byť komunikatívne, zdravo sebavedomé, no zároveň mať v sebe pokoru. Nesmú sa hanbiť, mali by mať príjemné vystupovanie či ovládať cudzie jazyky. Porota totiž musí myslieť na to, že víťazka bude našu krajinu reprezentovať v zahraničí a aj na základe nej si v cudzine urobia na nás názor. Preto krása rozhodne nestačí. Komentáre v duchu, že po ulici chodia krajšie dievčatá než sú finalistky, teda určite nie je na mieste. Kniha sa totiž nikdy nesúdi podľa obalu a zatiaľ ešte nikto nevynašiel spôsob, ako z niekoľkých fotiek bližšie spoznáte človeka a niečo sa o ňom dozviete.

Víťazky Miss Slovensko 2019 zľava Zdroj: Miss Slovensko

​Nenávistné komentáre si na sociálnych sieťach všimla aj riaditeľka súťaže Miss Slovensko Karolína Chomisteková. Z hejterov si však ťažkú hlavu nerobí. Uvedomuje si totiž, že anonymita internetu je priam živnou pôdou pre nespokojných ľudí. „Ľudia sú rôzni. Konštruktívna kritika je správna, je dobrá, keď vás posunie niekde inde. Ale potom sú, samozrejme, ľudia, ktorí sú nespokojní sami so sebou a majú potrebu nejak skaziť radosť tomu druhému. A toto je smutné. Ale podľa mňa si to vôbec netreba pripúšťať, lebo ľudia, ktorých máte vo svojom okolí a majú vás naozaj radi, sú úprimní k vám a povedia vám veci, ktoré nie sú vždy pekné. Ono to nie je o tom, aby som stále niekoho chválil a líškal sa mu, pretvaroval sa, lebo ho to nikam neposunie. Ja mám rada konštruktívnu kritiku,“ zhodnotila Chomisteková. Možno by sme sa mohli naučiť viac rešpektovať, ak má niekto iný názor ako my. Viac empatie, súcitu a pochopenia by nám ako národu nezaškodilo. 

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora