Miss Slovensko 2020 Leona Novoberdaliu mieri na Miss World: Wau, z jej šiat odpadnete!

Celosvetová pandémia koronavírusu zasiahla aj medzinárodnú súťaž Miss World, ktorá sa minulý rok pre opatrenia neuskutočnila. Po ročnej prestávke sa však zorganizuje a Slovensko na nej bude zastupovať minuloročná víťazka - Miss Slovensko 2020 Leona Novoberdaliu.

Prípravy Leony Novoberdaliu na svetové finále Miss World v Portoriku odštartovali už pred pár mesiacmi, keď začala slovenská delegátka pracovať na jednotlivých kategóriách. Príprava garderóby totiž zďaleka nie je jedinou vecou, ktorú je pred odletom nutné vybaviť. Miss Slovensko 2020 usilovne pracovala na svojej talentovej disciplíne i na benefičnom projekte.

Niekoľko modelov, ktoré si Leona vezie na súťaž Miss World, predstavila pred pár dňami v priestoroch prestížneho salónu svadobných a spoločenských šiat WEM. Boli medzi nimi šaty od riaditeľa súťaže Michaela Kováčika, model od Jany Jurčenko, ale aj značky Kura Collection, Vjollca Llapashtica a samozrejme WEM. ,,Síce som na svetovú súťaž čakala kvôli pandémii rok, ale v podstate to bola aj veľká výhoda, pretože som mala na veci viac času a vedela sa lepšie pripraviť. Či už to bola talentová disciplína alebo benefičný projekt Beauty with a Purpose, ktorý sa venuje energetickej efektívnosti a verím, že bude veľmi úspešný,“ povedala Miss Slovensko 2020, ktorá do Portorika odchádza už 21.novembra 2021.

Jedným z najdôležitejších kostýmov na svetových súťažiach je ľudový kroj, v ktorom majú naše reprezentantky vždy veľký úspech. Tento rok bude slovenská víťazka reprezentovať domovinu v kroji z obce Očová, ktorý jej na svetovú súťaž zapožičal Slovenský ľudovo umelecký kolektív. Práve v SĽUKu ju pripravujú aj na predstavenie slovenského národného tanca. ,,Slovenský kroj mám vďaka Miss World na sebe po prvýkrát. Bohužiaľ sa mi nikdy nenaskytla táto príležitosť. Je krásny a úplne chápem, že vždy zaujme,“ dodala Novoberdaliu počas fittingu v Bratislave. Riaditeľ súťaže Miss Slovensko svojej víťazke pred Miss World verí. ,,Aj po vyše roku som z nej nadšený. Jej životná energia je skvelá a naplnila všetky naše očakávania. Som naozaj šťastný, že sa jej táto cesta napokon podarí a za mňa je naozaj jedinečnou víťazkou, ktorá nás bude na svetovej súťaži skvelo reprezentovať,“ uviedol riaditeľ súťaže Miss Slovensko Michael Kováčik.

Špeciálnym, národným darom bude tento rok poctivá slovenská výroba s moderným duchom – unikátna taška z dielne Dajany Rodriguez, ktorá si získala na Slovensku mnoho fanúšičiek. ,,Som nesmierne vďačná každému, kto mi pri prípravách podal pomocnú ruku. Či už to boli slovenskí dizajnéri ako Vierka Futáková, Janka Jurčenko či Majka Miklánková zo salónu WEM,“ dodala Novoberdaliu. Finále Miss World 2021 sa uskutoční 16.decembra v Portoriku a podobne ako v predchádzajúcich rokoch by sa malo dať sledovať v mnohých krajinách aj na internete.