Koncept krásy u nás je pokrokový: Súťaž Miss Slovensko je inšpiráciou pre zahraničie!

Miss Slovensko sa čoskoro dočká finále svojho 27. ročníka. Michael Kovačik prezradil, v čom bude tento ročník výnimočný, aj to, ako nás vnímajú ostatné krajiny v súťažiach krásy!

Michael Kovačik, riaditeľ súťaže Miss Slovensko prezradil, ako vyzerajú prípravy na súťaž krásy. "Vymýšľam celý komplex. Od vizuálnej stránky. Ako bude vyzerať nová kampaň. Ako bude vyzerať finále. Kto to bude moderovať. Kto bude vystupovať," prezradil Michael Kovačik v Novinách o 12:00. Tento rok je výnimočný, má totiž úplne nový obal. "Ideme s dobou. Miss je na svete veľmi veľa rokov. Musíme prísť stále s niečím novým," prezradil viac. "Boli roky, kedy bola krása veľmi jasne definovaná. Dnes je krása veľmi subjektívna. Používať v roku 2023 termín kráľovná krásy neexistuje," uviedol na rovinu riaditeľ. 

​Aj z tohto dôvodu vyberajú dievčatá veľmi precízne. "Sú to dievčatá, ktoré majú príbeh, sú aktívne v rôznych oblastiach. Chceme vybrať tú, ktorá bude inšpiráciou pre svoju generáciu." Svetové súťaže nie sú pre riaditeľa meradlom. "My sme boli vždy pokrokoví na Slovensku čo sa týka súťaže Miss. Dôkazom toho je, že zahraničné štáty si berú našich režisérov a choreografov a inšpirujú sa tým, čo prezentujeme" uviedol Michael Kovačik. Nejaké podmienky však modelky majú. Musia byť slobodné a bezdetné a musia mať slovenské občianstvo. "Verejnosť k nim nesmie pristupovať inak. Príbeh by pôsobil inak. Ostatné by mohli byť znevýhodnené," vysvetlil. Čo sa výšky a mier týka, to už úlohu nehrá. Aj z toho dôvodu môžeme vidieť v tomto ročníku dievčatá menšie aj vyššie, ale dokonca aj s krátkymi vlasmi či potetované!