Maria Olvedyova

Ölvedyová Mária

Moderátorka relácie Noviny špeciál a redaktorka domáceho spravodajstva.

Mária Ölvedyová (*1982) je v dlhoročnom vzťahu, má dvoch synov. Vyštudovala žurnalistiku na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. Už počas vysokej školy začala pracovať na spravodajstve v STV. Neskôr sa presunula do televízie JOJ, kde začínala ako helfer. Časom sa však vypracovala na redaktorku, ktorá rieši pálčivé témy. Neskôr bola aj producentkou relácie Supermama. Dnes pracuje stále ako redaktorka hlavného spravodajstva a navyše moderátorka relácie Noviny špeciál.

Dotazník:
1. Na svojej práci mám rada: Široké spektrum informácií, ktoré sa vďala nej ku mne dostane. A najlepšia je vtedy, ak sa k informáciám dostanem prvá.
2. Na svojej práci nemám rada: Nemám rada, ak sa mi vryje pod kožu. A ak sa mi osudy ľudí, o ktorých robím reportáž, stanú bližšie, ako by mali.
3. Moja najzaujímavejšia či najnetradičnejšia reportáž: Najzaujímavejšie sú vždy živé vstupy. Robila som živý vstup z nešťastného závalu v Novákoch, z operácie o siamskych dvojčatách a z mnohých iných zaujímavých udalostí a vždy to má veľa do seba.
4. O čom raz určite nakrútim reportáž: Dúfam, že raz nakrútim cestopis o Paríži.
5. Môj relax: Môj relax je byť doma u rodičov, pri mojich zvieratkách a s mojím milovaným a našimi deťmi.
6. Moje obľúbené knihy, filmy, relácie: Naposledy som čítala Dominika Dána, životopis Jána Pavla II. a knihu od Ľuby Lesnej, takže široké spektrum. Vzhľadom na zdravotnícke prostredie, v ktorom som vyrastala, mám rada aj Robina Cooka. Najobľúbenejší film je Forrest Gump a mnohé iné. V televízii sledujem najmä spravodajstvo.
7. Čo chcem na seba nabonzovať: Nič. :)