Vtipný moment v živom vysielaní: Aha, Alena Stračiaková bojovala s dotieravou muchou!

Moderovanie naživo má úplne inú príchuť než to zo záznamu. Zrejme aj preto, lebo isté situácie vznikajú len tu a teraz. Nedajú sa už zopakovať, ale taktiež sa neodstanú. Preto sú „neplechy" ako kašeľ, kýchnutie či mucha v štúdiu hotovou nočnou morou každého moderátora.

Na vlastnej koži sa o čare živého vysielania tento týždeň presvedčila aj reportérka Alena Stračiaková. Po rokovaní Ústredného krízového štábu priniesla divákom Novín naživo tie najaktuálnejšie informácie. Pozornému divákovi neuniklo, že po niekoľkých minútach začala sympatickú blondínku obťažovať svojimi náletmi dotieravá mucha. Alenka sa držala a snažila sa nevšímať si to. No keď jej pristála priamo na tvári, po hmyze sa zahnala doskami, ktoré držala v ruke.Ospravedlňujem sa, tu ma obťažuje nejaká mucha,“ povedala v živom vysielaní a aj napriek rúšku bolo vidieť, že sa na situácii pousmiala.

S podobnými situáciami majú skúsenosti viacerí reportéri či moderátori. Napríklad, spravodajca Richard Nemec sa v lete po jednom zo svojich príspevkov vracal domov celý doštípaný od komárov. Nie je totiž tajomstvom, že práve v hlavnom meste bolo tohto dotieravého hmyzu neúrekom.Robiť živák pred 20:00 v auguste v BA je adrenalín. Bzzzzt,“ napísal na sociálnej sieti. Verní diváci určite vedia, že s náletmi múch často bojujú aj hádači v Inkognite a nevyhol sa tomu ani meteorológ Peter Jurčovič v Ranných novinách. Nepríjemnú situáciu v živom vysielaní zažil aj Janko Mečiar, keď sa počas svojho vstupu v Novinách o dvanástej začal dusiť a zachrániť ho musela kolegyňa Andrea Belányiová. Nuž, aj takéto sú nástrahy novinárskej a moderátorskej práce.