Osudová láska Slováka a Kubánky: Prekonali vzdialenosť, byrokraciu aj predsudky!

Jopo požiadal svoju lásku Glendu o ruku po troch dňoch známosti.

Vzťah slovenského producenta Jozefa Jopa Poláčka a jeho kubánskej manželky Glendy Lopez pripomína príbeh z latinskoamerickej telenovely. Pred pár rokmi sa zoznámili vďaka spoločnému kamarátovi priamo v exotickej Kube. Hoci sa ani jeden z nich na prvé rande veľmi netešil, všetko dopadlo inak. Okamžite si padli do oka a vedeli, že k sebe patria. Jopo svoju čokoládovú krásku dokonca požiadal o ruku po troch dňoch známosti. Napriek tomu, že všetko vyzeralo ideálne, tvrdo narazili pri úradníckej byrokracii. Vybaviť na Kube slovenské víza bolo totiž podľa Jopových slov hotové utrpenie.

Ešte väčším problémom ako byrokracia boli predsudky. Kým na Kube prijali Slováka ako svojho nielen rodina, ale aj miestni, na Slovensku sa na Glendu všetci pozerali cez prsty. Nikto nedokázal pochopiť, prečo sa neoženil so Slovenkou, ale s Kubánkou. Navyše, akoby jej nikto nevedel prejaviť úctu. Glenda totiž priznala, že ju dlhý čas ľudia brali len ako „Jopovu Kubánku“ a čakali, ako dlho im to vydrží. Neprajné prognózy sa však nenaplnili a Jopo s Glendou žijú šťastne a harmonicky v malom mestečku na Kube, kde vychovávajú malého synčeka. Kúpili si tam dom, ktorý postupne prerábajú, čo uvidia aj diváci televízie JOJ v novej šou Sladký život. Glenda však ani zďaleka nie je len ženou v domácnosti a krásnou partnerkou. Profesionálne sa venuje džezu a hre na flaute. Aktuálne pripravuje nový album.

Aký život sa žije na exotickej Kube? Ako vyzerá spolužitie Slováka a Kubánky? To sa dozviete v novej šou Sladký život už 13. januára na JOJke!