Srdce pre deti: Sila osudu niekedy rozhodne inak

Srdce deťom otvorila aj Veronika Tóthová.

Vďaka projektu 2011: Srdce pre deti dostali šancu a nádej rodiny, ktoré už sami nemajú ako čeliť ich neľahkému osudu. Tieto rodiny vám v projekte priblížila, aj keď spoza kamery, obľúbená redaktorka Jojky Veronika Tóthová, pre ktorú je každý príbeh, s ktorým sa stretne, rovnako silný a dôležitý. "Každý, s kým som príbehy robila, je iný a potrebuje iný prístup." Svoje reportáže sa snaží nestavať povrchne, ale ísť do hĺbky a nájsť v každej to jedinečné: "Vždy sa snažím ukázať na tom príbehu to, čo je jedinečné, aby to nebolo len o tom, že tu je nejaký problém tak pomôžte."

Príbehy v Srdci pre deti sú silné. Veroniku, ako matku, najviac zasiahol príbeh mamičky v bdelej kóme: "Momentálne bol pre mňa najťažší príbeh dievčatka, ktorého mama po banálnej bolesti hlavy skončila v bdelej kóme. Dcérka chodí za maminou, chodí ju česať, chodí ju umývať, vždy, keď za ňou príde, tak jej povie: Maminka, poď už domov, my ťa tam čakáme..." Práve tento príbeh iba deň po natáčaní rozhovoru spoznal svoj definitívny osud. Mamička Lea 24.11.2011 chorobe podľahla.

Nielen príbehy zo Srdca pre deti, ale i tie, ktoré máte možnosť sledovať v našom spravodajstve, pre Veroniku ani štáb nekončia odvysielaním reportáže. "Niekedy sa nám stane, že sa ľudia aj po piatich rokoch ozvú a to je na tom to úžasné, keď sa ozvú sami od seba a povedia, že im to naozaj pomohlo." Život však neprináša len happy end. Niekedy príde pomoc neskoro a sile osudu sa nedá zabrániť.

Každý však verí, že Srdce pre deti pomôže všetkým, ktorí pomoc potrebujú a aj vďaka Veronike Tóthovej dostali mnohí svoju možno poslednú šancu.