Na seriáli Wisting je podpísaný aj spisovateľ Jørn Lier Horst: Vedeli ste, že je bývalý vyšetrovateľ?

JOJka sa do svojho vysielania rozhodla zaradiť seriál pre všetkých milovníkov dobrých kriminálok. Možno ste aj vy čítali niektorú z kníh Jørna Liera Horsta. Tušili ste, že spisovateľ čerpal pri knihách zo svojej policajnej kariéry?

Kriminálna séria Jørna Liera Horsta o Wililamovi Wistingovi sa zaraďuje medzi najúspešnejšie škandinávske knižné titulky. Séria patrí medzi Horstov spisovateľský debut. Knižky boli preložené do desiatok jazykov a za ich úspech môže bez debaty hodnovernosť vyšetrovacích metód polície. Samotný Horst je bývalým vyšetrovateľom vrážd. Seriál mal obrovský úspech nielen v európskych krajinách, ale aj v Austrálii. Na úspech chce nadviazať TV JOJ, ktorá prvú sériu začne vysielať už šiesteho februára. Horst ako bývalý detektív svoje skúsenosti pretavil do knižiek. V tých sa neraz pustil aj do opisu skutočných prípadov, na ktorých ako policajt pracoval. Keďže ide o náročné seriálové spracovanie, Horst stál aj pri tvorbe seriálu!

Seriál Wisting si môžete pozrieť aj na JOJ PLAY!

V seriálu uvidíme v postave William Wistinga Swena Nordina. Nórsky herec mal náročnú úlohu stotožniť sa s prepracovanou postavou vyšetrovateľa. Pre seriálových tvorcov je neraz výzvou spraviť seriál rovnako dobre ako knižku. Čitatelia knihu a seriál porovnávajú a hľadajú možné nezrovnalosti. Aj vďaka rukopisu Horsta na seriáli sa však nemusíte báť, že by ste mali byť v prípade seriálu sklamaní. Či uprednostníte knihu, alebo seriál, určite televíznemu počinu musíte dať aspoň šancu!

Sledujte seriál Wisting od 6.2. 2024 na JOJke!

Tagy: Wisting