Vyskúšajte si pripraviť fantastické halušky na vegetariánsky spôsob podľa Zdeňka Pohlreicha!

Halušky nemusia byť len s bryndzou a slaninkou, Zdeněk Pohlreich posiela odkaz slovenským fanúšikom v podobe zdravej a vegetariánskej verzie slovenského národného jedla.

Máte chuť radšej na halušky so špenátom a bryndzou alebo gnocchi so špenátom a kozím syrom? Prinášame vám dva skvelé a zdravé recepty z dielne českého kuchára Zdeňka Pohlreicha.

Budete potrebovať: 

- 5 strúčikov cesnaku

- 2 lyžice olivového oleja

- 180 - 200 gramov čerstvého špenátu

- 125 mililitrov smotany na šľahanie (min. 31 %)

- 40 gramov parmezánu

- 650 gramov zemiakových halušiek alebo gnocchi

- 200 gramov bryndze alebo tvarohového syra alebo mäkký plnotučný kozí syr

- Soľ, čerstvé mleté čierne korenie

Zdroj: IG/zdenek_pohlreich_official

Postup:

Cesnak ošúpte a nakrájajte na plátky. V panvici zohrejte olivový olej a dajte do nej cesnak, nechajte speniť, pridajte natrhané listy špenátu a nechajte spariť. Akonáhle sú ošmahnuté špenátové listy, prilejte do panvice smotanu, zahrejte, pridajte nastrúhaný parmezán a nechajte rozpustiť. Odstavte, osoľte a okoreňte, prelejte do mixéra a rozmixujte. V hrnci priveďte osolenú vodu do varu a dajte do nej gnocchi. Akonáhle gnocchi vyplávajú na povrch, sú hotové. Sceďte ich.  Rozmixovanú špenátovou omáčku vráťte do panvice a mierne ju ohrejte. Pridajte uvarené gnocchi, premiešajte a odstavte. Rozdeľte na taniere, posypte rozdrobeným kozím syrom, pokvapkajte olivovým olejom, okoreňte, osoľte a servírujte.

Tip: Gnocchi môžete nahradiť haluškami a servírovať s bryndzou. Ak vám kozí syr vadí, nahraďte ho tvarohovým syrom.

Sledujte šou Rozpáľ to, šéfe! dnes o 15:30 na JOJke!