Neviete, čo rýchle uvariť na večeru? Inšpirujte sa receptom Zdenka Pohlreicha!

Cestoviny miluje snáď každý. Ich príprava je nenáročná a dajú sa spraviť na rôzne spôsoby. Pridaním ryby v podobe zdravého tuniaka, tiež nespravíte krok vedľa.

Rád ich pripravuje aj známy český kuchár, ktorý starú dobrú klasiku vždy niečím ozvláštni. "Stará dobrá paradajková omáčka s pridaným tuniakom z konzervy. Jedlo, ktoré máte hotové počas štvrť hodiny a nie je to žiadny kompromis ani v chuti, vzhľade, ani v kvalite." 

Suroviny:

500 g cestovín penne

240 g tuniaka vo vlastnej šťave

2 cibule

2 strúčiky cesnaku

2 lyžice olivového oleja

400 g konzervovaných lúpaných paradajok alebo paradajkovej omáčky

1 vetvička rozmarínu + pár lístkov na ozdobu

soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie

Zdroj: unsplash.com

Postup: Vo vriacej osolenej vode uvarte cestoviny podľa návodu na obale na al dente. Medzitým pripravte omáčku. Tuniaka zlejte a nechajte odkvapkať. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájate nadrobno. V panvici rozpáľte olej, vsypte cibuľu a cesnak a osmažte dozlatista. Pridajte paradajky (ešte v konzerve ich vidličkou nahrubo roztlačte alebo použite drvené). Rozmarín nasekajte nadrobno, pridajte do omáčky, premiešajte a varte päť minút. Potom vmiešajte tuniaka a dochuťte soľou a korením. Uvarené cestoviny zlejte, premiešajte s omáčkou a ihneď podávajte. Každú porciu dozdobte opraženými lístkami rozmarínu.