Ako v lete chrániť pokožku na tvári? Držte sa rád dermatologičky Sandry Rozborilovej!

Vysoké teploty, ostré slnko a silné UV žiarenie dávajú našej pleti poriadne zabrať. Aby sme na leto mali spomienky len v podobe zdravého bronzového opálenia či fotiek z dovolenky, je dôležité sa o pokožku poriadne starať. O to viac v prípade, ak bojujete s pigmentovými škvrnami či s materskými znamienkami!

Manželka obľúbeného moderátora Vila Rozborila, ktorý na JOJke už dlhé roky moderuje reláciu V siedmom nebi, je známa lekárka a dermatologička. Sandra Rozborilová preto veľmi dobre vie, že starostlivosť o pleť by mala byť v lete ešte o čosi intenzívnejšia než v iných mesiacoch. Na svojom profile na Instagrame preto fanúšikom v jednotlivých bodoch opísala, čo by sme mali pre svoju pokožku urobiť, aby bola nielen krásna, ale aj zdravá. Najmä ak vás trápia pigmentové škrvny. „Aplikujte prípravok s UV filtrom v dostatočnom množstve (2 mg/cm2, čo zodpovedá čajovej lyžičke na celú tvár) 30 minút pred expozíciou. Aplikujte každé 2 hodiny, najmä po osušení uterákom, po kúpaní alebo v prípade potenia. Vyhnite sa hodinám, kedy je slnečné žiarenie najintentenzívnejšie - od 11:00 do 16:00. Noste slnečné okuliare, ochranný klobúk a na pláž slnečník,“ napísala dermatologička.

Sandra Rozborilová zároveň upozornila, že nesmieme zabúdať ani na ochranu najcitlivejších častí tváre, ako sú tmavé kruhy, pery či uši. Zvýšenú pozornosť treba venovať aj jazvám, ktoré taktiež treba chrániť. Po návrate domov odporúča ošetriť pleť produktami s obsahom vitamínu C. „Hrá dôležitú úlohu pri syntéze melanínu a jeho používanie pôsobí preventívne pri vzniku hyperpigmentácií. Nezabúdajte na pleťovú masku s koenzýmom Q,“ doplnila. Jedným dychom dodala, že letné slnko môževaše škvrny alebo znamienka zmeniť. Ak zistíte akúkoľvek zmenu vo farbe, tvare alebo veľkosti vašich škvŕn alebo materských znamienok, čo najskôr sa poraďte so svojím špecialistom.