Braňo Bystriansky sa po rokoch vôbec nezmenil: Aha, ako dnes vyzerá Imro z Paneláku!

JOJka oslávi 2. marca svoje 20. narodeniny a pri príležitosti blížiaceho sa výročia sme vyspovedali tváre známe z našej televízie. Ako si spomínajú na svoje začiatky? Na čo nikdy nezabudnú? To všetko a omnoho viac sme pre vás zistili!

Rodinný seriál Panelák, ktorý sme začali na JOJke vysielať 18. februára 2008, môžeme bez pochýb nazvať kultovým seriálom. Za osem rokov vzniklo neuveriteľných 16 sérií a vystriedalo sa v ňom množstvo hlavných, vedľajších i epizódnych postáv. Okrem známych a ostrieľaných harcovníkov v ňom dostali šancu aj mnohí mladí a talentovaní herci, ktorí sa vďaka Paneláku preslávili. Medzi takýchto hercov patrí aj Braňo Bystriansky, ktorý bol hereckým predstaviteľom popleteného barmana Imra. Hoci bol herecky aktívny aj dovtedy, práve Panelák bol jeho prvým veľkým seriálom. „Ja som tam tak náhodou prikvitol s tým, že som si vravel, že si idem urobiť srandu. A zo srandy bolo 8 rokov,“ zaspomínal si na začiatky v Paneláku.

Imro si vďaka svojej nekomplikovanosti, ľahkosti bytia a rozkošnej úprimnosti získal srdcia všetkých divákov. Veľkú radosť mal z toho aj samotný Bystriansky. „Bola to vtipná postava, ktorá vnímala život inak ako ostatní. To, čo bolo pre neho normálne, bolo pre ostatných čudné. Ale je prekvapujúce, aký úspech to malo u divákov. Asi im bolo sympatické, že bol taký, že čo na srdci, to na jazyku a nebral ohľad na to, aké to bude mať následky,“ myslí si Braňo.

Tak ako sa to už mnohým hercom stáva, aj Bystrianskeho si ľudia začali automaticky spájať s postavou barmana Imra. Dodnes sa mu stáva, že ho na ulici ľudia oslovujú práve menom jeho seriálovej postavy.Je veľký problém zbaviť sa toho. Ani som nepredpokladal, že to bude taký problém. Ľudia si spájajú naše tváre nie s nami, ale s tým, kde nás videli hrať. Musel som sa dôsledne naučiť nereagovať na oslovenie Imro. Keďže tá práca bola tak intenzívna a v tom čase jej bolo tak veľa, tak v štábe bolo: Imro pôjde tam, Imro urobí to a naučil som sa reagovať na to. Vonku som si musel vyslovene vedome od toho odvyknúť. Bolo to ťažké, lebo ľudia si myslia, že som namyslený, keď nereagujem. Ale keby vedeli moje meno, tak by som určite reagoval,“ dodal s úsmevom.