Šporťáčka Lenka Čviriková Hriadelová zažila pred rokmi veľký šok: TOTO naozaj nečakala!

JOJka oslávi 2. marca svoje 20. narodeniny a pri príležitosti blížiaceho sa výročia sme vyspovedali tváre známe z našej televízie. Ako si spomínajú na svoje začiatky? Na čo nikdy nezabudnú? To všetko a omnoho viac sme pre vás zistili!

Moderátorka Lenka Čviriková Hriadelová pracuje v televízii JOJ od jej úplných začiatkov a tak má v súvislosti so svojou prácou naozaj množstvo spomienok a zážitkov. Hoci ju teraz poznáme všetci ako tvár Športu, v minulosti uvádzala veľké šou ako Miliónový tanec či IQ test národa. Práve ten považuje Lenka za svoju najväčšiu profesionálnu lekciu. „Nebolo to jednoduché, bola to naozaj klada. To bolo štyri a pol hodinové živé vysielanie. O tom som pred tým ani nechyrovala o niečom takom. Bola to veľmi zaujímavá výroba, asi najťažšia v mojom živote,“ povedala Hriadelová pre joj.sk. Sympatická blondínka tvorila moderátorskú dvojicu s Vladom Voštinárom nielen v IQ teste národa a v Miliónovom tanci, ale aj v relácii Varí vám to. „My sme asi nejakí televízni manželia, keď sa tak nad tým zamyslím,“ zhodnotila so smiechom.

​Lenku však už dlhé roky diváci vnímajú najmä cez športové spravodajstvo. Otvorene priznala, že v začiatkoch bojovala s predsudkami. „Asi chlapi bojovali s predsudkami, lebo majú patent aj na šport. Žena predsa nemôže nič o športe ani vedieť, už vôbec ani robiť, ani nič. Žena má iba variť...ale nie. Samozrejme, že sme sa posunuli. Áno, trvalo to zopár rokov. Aj moji kolegovia časom pochopili, že: S tou Lenou sa dá aj to pivo vypiť. Teraz je to už iné, ale zo začiatku to nebolo jednoduché,“ vysvetlila.

Lenka Čviriková Hriadeľová Zdroj: JOJ

​Zaujímavosťou však je, že hoci odmalička mala rada šport, otec ju k nemu viedol a sledovala množstvo zápasov, svoju kariéru si vôbec nepredstavovala v športe. „Keď som ale šla do JOJky na konkurz, nešla som s tým vedomím, že ja budem šporťáčka. Šla som na konkurz na moderátora do talk šou. Vravela som si, že to by mohla byť moja parketa. Ale, keď mi potom o dva týždne zavolali, že Lenka, Šport, tak som bola v šoku. Hovorím, že: Prosím? Šport? Ja a Šport? Prečo Šport? Kedy Šport? Ako Šport? Jednoducho vy sa nám hodíte na šport. Takže, tak mi prischol Šport,“ dodala s úsmevom.