Ako sa vlastne Andrea Pálffy Belányiová stala moderátorkou? Za všetko môže veľká náhoda!

JOJka oslávi 2. marca svoje 20. narodeniny a pri príležitosti blížiaceho sa výročia sme vyspovedali tváre známe z našej televízie. Ako si spomínajú na svoje začiatky? Na čo nikdy nezabudnú? To všetko a omnoho viac sme pre vás zistili!

Neodmysliteľnou súčasťou nášho spravodajstva je aj moderátorka Andrea Pálffy Belányiová, ktorá je už roky tvárou hlavnej spravodajskej relácie. Hoci v televízii JOJ nezačínala v jej začiatkoch, je s ňou tak či tak spätá dlhšie než jubilejných 20 rokov. „V JOJke som začínala presne pred jedenástimi rokmi, ale predtým som s týmito ľuďmi robila, pretože JOJka sa pretransformovala z košickej televízie, kde som niekoľko rokov pôsobila. Takže, keď som prišla, bol to ako návrat medzi starý kolektív,“ zaspomínala si Andrea, ktorá má s JOJkou spoločné ešte niečo. Druhý marec je aj dátum môjho narodenia. Je tam trošku iný rok, ako má JOJka, ale nedá sa zabudnúť, kedy má JOJka výročie, pretože vtedy mám aj ja o rok viac,“ prezradila s úsmevom.

Zaujímavosťou však je, že kariéra televíznej moderátorky nebola jej snom. Práve naopak. Vyštudovala úplne iný odbor a do mediálneho prostredia sa dostala, ako sama hovorí, vďaka veľkej náhode. A dodnes nevie, ako sa to celé stalo, pretože jediný deň jej zmenil celý život. „Bola som na konkurze, na ktorý ma zavolala moja spolužiačka z vysokej školy, pretože ja som normálne chodila na denné štúdium. Tak sme šli. Mňa vybrali, ju nie. Priznám sa, neviem, prečo ma vybrali, pretože nemala som absolútne žiadne skúsenosti. Nebola som typ dieťaťa, ktorý by chodil recitovať a bol expresívny, takže, bola to veľká náhoda. Ja sa niekedy Rola Kubinu, nášho šéfredaktora, pýtam, že: Rolo, nechápem, na základe čoho ste nás vybrali. Pretože my sme všetci boli vlastne ľudia z ulice, ktorí to viac-menej nikdy nerobili. Boli tam aj ľudia z rádia, ktorí mali aspoň nejaké skúsenosti, ale mnohí vôbec žiadne. Takže, my sme sa naozaj za pochodu vypracovávali a učili stále nové veci,“ vysvetlila Belányiová. Výber na spomínanom konkurze bol ale skvelý, pretože spravodajstvo by sme si bez Andrey ani nevedeli predstaviť, čo poviete?

20 rokov S VAMI - moderátorky Zdroj: TV JOJ