Prečo je Nové bývanie medzi divákmi už roky tak obľúbené? Vlado Voštinár si myslí TOTO!

JOJka oslávi 2. marca svoje 20. narodeniny a pri príležitosti blížiaceho sa výročia sme vyspovedali tváre známe z našej televízie. Ako si spomínajú na svoje začiatky? Na čo nikdy nezabudnú? To všetko a omnoho viac sme pre vás zistili!

Jednou z najdlhšie vysielaných relácií na JOJke je aj obľúbené Nové bývanie. Odštartovali sme ho v septembri 2007 a nakrúcame ho nepretržite až po súčasnosť. Relácia sa neustále umiestňuje na popredných priečkach sledovanosti, čo teší aj moderátora Vlada Voštinára. Ako totiž prezradil, keď sa Nové bývanie pred rokmi spúšťalo, nikto ani len netušil, že tento formát bude tak úspešný. „Čo je na Novom bývaní výborné, že nám tá krivka, ktorá sa deje na realitnom trhu, veľmi hrá do karát. My sme začali v roku 2007 s Novým bývaním s malou dušou, že ak to polroka vydrží, bude to fajn. A pozrite sa, ako dlho sme na obrazovke. Medzitým prišlo euro, prišla finančná kríza, prišli drahé hypotéky, lacné hypotéky, zlacňovanie bytov, neuveriteľné zdražovanie bytov. Myslím, že to nie je najdôležitejší, ale ani nie malý dôvod, prečo to ľudia sledujú,“ myslí si Voštinár.

Že je Nové bývanie medzi divákmi tak obľúbené vysvetľuje aj fakt, že bývanie ako také je bestsellerovou témou. Bývať totiž potrebuje každý. „Ako sa človek vyvíja, dospieva, mení prácu, myšlienky, životný štýl, potrebuje aj meniť svoje bývanie. Rád sa pozrie, ako bývajú iní. Rád sa pozrie, ako býval on kedysi. Týka sa to všetkých divákov. To znamená, že aj tých, ktorí sú ešte v detských izbičkách a rozmýšľajú nad tými prvými krokmi, kedy si zaobstarajú vlastné bývanie,“ zhodnotil Vlado, ktorý sa popri moderovaní o realitách naozaj veľa naučil.

NB - Vlado Vostinar Zdroj: TV JOJ

​Hoci na nehnuteľnosti nie je odborník na slovo vzatý, na základe skúseností už dokáže vyhodnotiť, či je daný byt alebo dom vhodný na kúpu. „Nastúpil som ako moderátor a samozrejme, za tých pätnásť rokov sa musíš niečo naučiť. Musí sa na teba niečo nalepiť. Takže, dnes už viem posúdiť, akúkoľvek lokalitu. Dnes viem celkom presne povedať, ktorý byt je dobrý a ktorý nie. Ale nechcem to veľmi prezentovať na obrazovke, pretože na to sú tam odborníci,“ dodal s úsmevom.