Neviete, čo so sezónnymi paradajkami? TENTO recept musíte vyskúšať!

Sezóna paradajok je v plnom prúde a my máme pre vás chutný recept z dielne šéfkuchára Zdenka Pohlreicha.

Recept ocení každý milovník paradajok. Ak máte doma domácu paradajkovú omáčku, bude chutiť ešte lepšie. Nemusíte sa báť, že vám zostane nazvyš. "Nebojte sa tento recept vyrobiť vo väčšom množstve, je veľmi populárny, a keď to preženiete, dá sa bez straty kvality celkom dobre zamraziť," radí šéfkuchár, 

Budete potrebovať: 

500 g mletého kuracieho mäsa

60 g strúhanky

50 g strúhaného parmezánu

4 strúčiky cesnaku

1 vajce

4 lyžice nadrobno nasekanej pažítky

1 hrsť hladkolistého petržlenu

soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie

paradajková omáčka buď domáca, alebo 300 g konzervovaných lúpaných paradajok s 1 hrsťou bazalky

dusená ryža na podávanie

Zdroj: SITA

Postup: 

Mäso, strúhanku a parmezán dajte do misky. Cesnak olúpte a pretlačte k mäsu, vajcia vyšľahajte vidličkou, pridajte pažítku, osoľte, okoreňte a s mäsom dôkladne premiešajte. Zo zmesi vytvarujte guličky veľkosti vlašského orecha. Paradajkovú omáčku vlejte do pekáča. Vyskladajte do nej guľôčky a pečte v rúre predhriatej na 170 °C dozlatista asi 25 minút. Kuracie guľôčky podávajte s paradajkovou omáčkou posypané nasekanou petržlenovou vňaťou s dusenou ryžou.