- 12.12.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Red couture
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Suroviny:
Krém: 4 vajcia, 1 lyžicu práškového cukru, 1 smotana na šlahanie 40 %, pol stužovača do smotany, salko podľa chuti, 1 mascarpone, tiramisu, piškóty, jahodové pyré
Zdobenie:
maliny, čučoriedky
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Rozdelíme si bielka a žĺtka. Prvé ideme na pare vyšľahať žĺtka, kde pridáme jednu lyžicu práškového cukru. Potom vyšľaháme bielka. Ďalej vyšľaháme smotanu spolu so stužovačom. Mixérom premiešame mascarpone a pridáme vyšľahané žĺtka a znovu mixérom šľaháme. Potom pridáme salko a šľaháme. Ďalej pridáme bielka a už ich len zapracujeme varechou do krému. Na záver sa pridá vyšlahaná smotana, ktorú si tiež už len varechou zapracujeme do krému. Pripravené tiramisu piškóty máčame do jahodového pyré a vkladáme do misky, kde už je na spodu krém. Zalejem ďalšou vrstvou krému a znovu na krém ukladáme obalené piškóty v jahodovom pyré. A nakoniec sa pridá zase krém a dozdobí sa malinami a čučoriedkami. Dáme do chladničky na 3-4 hodiny.
- 12.12.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra
Panna cotta s malinovým coulis a crumble