- 13.12.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Prasa sme pomleli
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Potrebujeme:
500 g polohrubá múka, mlieko, 1/2 droždie, kryštálový cukor, soľ, 3 žĺtky, 400 g pomleté škvarky, 125 g maslo, slivkový lekvár, kvások
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Do 1 dcl mlieka, dáme 1/2 droždia a 1 kl cukru. 500 g polohrubá múka, pridáme 2 žĺtky, 1 pl cukru, 1cl soli, 250 g masla, kvások a podľa hustoty dolejeme mlieko. Dáme do kuchynského robota miesiť a vareškou občas oddeľujeme od stien. Necháme kysnúť1 hodinu. Cesto dáme na tabuľu roztiahneme rukami, pomastíme pomletými škvarkami, preložíme a opäť roztiahneme, pomastíme a preložíme. Časť cesta oddelíme, rozvaľkáme, vykrojíme pomocou pohárika, kruh naplníme lekvárom a zatvoríme do polkruhu, kraje poriadne pritlačíme. Potrieme žĺtkom, dáme piecť na 180 stupňov pokiaľ nezhnedne.
- 13.12.2024 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra
Panna cotta s malinovým coulis a crumble