-
06.01.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
Predjedlo: Lietajúce zlato na Eiffelovke
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Potrebujeme:
60 g šalotka
5 g tymian
300 g kačacia pečeň
50 g maslo
150 g sladké víno (madeira/ portské)
2 x vajce
10 g soľ
100 g šľahačka 30 %
10 g sójová omáčka
Postup:
Šalotku si nakrájame na menšie časti, pridáme tymian a zalejeme vínom. redukujeme na malom ohni kým nám zostane cca 40 g kvapaliny, kačaciu peceň nakrájame na menšie kocky, do misky si dáme kačaciu peceň, maslo, vajcia, soľ, sójovú omáčku a na pare za stáleho miešania varíme, kým sa nám všetko spoji do súvislej hmoty, varíme cca 4-6 minút a dávame pozor, aby sa to neprevarilo a nevznikli hrudky, pridáme šľahačku, poriadne rozmixujeme a dáme zachladiť do chladničky, premiešame a dáme do cukrárskeho sečku, pripravené na použitie.
Zdroj fotky TV JOJ
Brioška:
300 g polohrubá muka
200 g hladka muka
40 g cukor
10 g soľ
1 x droždie
120 g maslo
200 ml mlieko
1 x vajce
2 x vaječný žĺtok
Postup:
Do zohriateho mlieka vložíme drozdie a cukor. necháme podkysnúť. do mixéra na cesto vložíme všetky suché suroviny a povolené maslo, nalejeme tam mlieko s droždím a necháme v stroji vymiesiť, cesto necháme podkysnúť cca 30 minút, vypracujeme cesto od nadbytočného vzduchu a vložíme do formy vytretej maslom, necháme podkysnúť, kým cesto stupne nad úroveň formy, pečieme 35-40 na 180 C do zlatista.
Malinový gél:
250 g malinové pyré
150 g voda
1 x limetová šťava
6 g agar
20 g cukor
Postup:
všetky suroviny spojíme a necháme prevrieť, necháme vytuhnúť v chladničke. Premixujeme.
- 06.01.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Predjedlá
Bez servítky
Štefan Banyák alias PICÚR v Bez servítky priznáva: PREČO schudol a koľko kilogramov ZHODIL?
Plnené kapustové listy
Palacinka s orechovou plnkou a čokoládou (Gundel štýl)
Pečeň s medovou omáčkou a vianočkou