- 07.01.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Nie do pesta, ale cesta!
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Korpus
-5 vajíčok
-hladka múka 260 g
-kryštál cukor 150 g
-baby špenát 100 g
-olej 1a1/2 DL
-prášok do pečiva 1 ČL
-citrón pár kvapiek
-čučoriedky 200 g
Domáca šľahačka (krém):
-mlieko 1,5 % 4 DL
-cera 200 g
-maslo 100 g
-kryštál cukor 90 g
-vanilínový cukor 1KS
-žĺtok 1KS
Zdroj fotky TV JOJ
Príprava:
Mlieko, ceru, maslo, cukor, vanilkový cukor a žĺtok dáme do hrnca na miernom ohni zohriať cca na 80 C a roztopiť. Potom dať do mixéra a šľahať 3 minúty. preliať do hrnca (hlbokej misky) a dať do chladničky vyšľahať mixérom do zhustnutia. Na piškótu si vymixujeme baby špenát s olejom. bielka vyšľaháme s cukrom a žĺtka iba primiešame. Potom prilejeme zelený olej do ktorého prekvapkáme citrón kvôli farbe. Nakoniec pridáme múku s práškom do pečiva. Pečieme na menšom plechu vymastenom maslom a vysypaný polohrubou múkou na 180C 25 až 30 minút. Čučoriedky dáme do hrnca na oheň s 3PL kryštálového cukru a povaríme asi 3 minúty. Potom túto zmes aby sme nemali šupky ani zrnka cez sitko prepasírujeme. Na piškótu natrieme trošku čučoriedkovej hmoty (môžeme použiť aj čučoriedkový džem) potom vyšľahaný krém a na krém lyžičkou nanesieme malé kôpky čučoriedkovej hmoty ktorú špajľou, potom rozotrieme do krému a vznikne nám páskový rozpitý vzor.
- 07.01.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra
Panna cotta s malinovým coulis a crumble