- 09.01.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Rozpálený už v zárodku
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Potrebujeme:
Smotana 33 % 750 ml
Vanilkový lusk
Vajíčka 6 ks
Kryštálový cukor 90 g
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Vanilkový lusk narežem, vyberiem semienka, zvyšok prerežem na polku. V hrnčeku zohrejem smotanu do ktorej pridám semienka a zvyšok lusku. Smotanu zohrievam na približne 65 stupňov. V pripravenej miske si vyšľahám cukor spolu so žĺtkami zo 6 vajec. Zohriatu smotanu vylejem do misky s penou z vajíčok a cukru. Cez jemné sitko precedím zmes do ďalšej nádoby. Do rýchlovarnej kanvice dám zohriať vodu. Misky na creme brulee vložím do hlbšieho pekáča a krém lejem po rysku. Do plechu nalejem vriacu vodu z kanvice do cca 1/2 misiek. Pečiem na cca 150 stupňoch približne 35 minút. Po upečení nechám krém aspoň hodinu chladnúť vonku alebo v chladničke. Pri podávaní nasypem na stuhnutý krém cukor a flambovacou pištoľou spravím karamelovú škrupinu.
- 09.01.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra
Panna cotta s malinovým coulis a crumble