Predjedlo: Zakonzervovaný opilec

Predjedlo: Zakonzervovaný opilec

Predjedlo: Zakonzervovaný opilec

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Potrebujeme:

Gravlax (zakonzervovaný losos)

300 g filet z lososa

250 g kryštálový cukor

200 g soľ

30 g kôpor

100 g červená repa

Zdroj fotky TV JOJ

​Postup:

Kôpor nakrájame na jemne kúsky a červenú repu a nastrúhame ako syr. Zmes zmiešame so soľou a cukrom. Časť zmesi nasypeme na spod misky a následne na to položíme filet z lososa bez kože. Potom filet zasypeme zvyškom zmesi tak, aby bol úplne zakrytý a zaťažíme ho. Necháme odstáť 12-16 hodín aby sa zakonzervovať a nasiakol chute. Pred podávaním lososa umyjeme v studenej vode a nakrájame na tenké plátky.

Omáčka:

2 x smotanová nátierka  

0,06 gin

soľ

korenie

limetová štava

limetová kôra

Zmiešame všetky ingrediencie.

Repa

3 ks červená repa

Soľ, korenie, olivový olej.

Repu ochutíme, dáme na pekáči a podlejeme malým množstvom vody. Necháme piecť 35-40 minút na 160 stupňov. Keď bude repa upečená, vložíme do sladkokyslého nálevu na 2 hodiny.

Sladkokyslý nálev:

10 g soľ

50 g cukor

100 ml ocot

150 ml voda

Ingrediencie zmiešame a necháme rozpustiť na miernom ohni. Podávame s opečenou bielou bagetkou. Dozdobíme mikrogreenmi a jedlými kvetami.

Slobodne a bez záväzkov

Sledujte svoje obľúbené relácie naživo ale aj v predstihu

Prehrať