- 23.01.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Misa? Misu? Miso?
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Potrebujeme:
dlhé piškóty, káva podľa chuti, práškový cukor, trstinový cukor, 6 vajec , 500 gramov mascarpone, amareto, kakao
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Zo žĺtkov a cukru vyšľaháme hustú penu. Potom pomaly primiešame mascarpone a dôkladne miešame, až kým nevznikne hladký krém. Na dno pripravenej nádoby (asi 30 x 30 x 10 cm) poukladáme tesne vedľa seba vrstvu piškót, ktoré sme predtým na 2 sekundy namočili do silnej horúcej kávy zmiešanej s amarettom. Na piškóty rozotrieme polovicu krému. Rozložíme druhú vrstvu piškót, rozotrieme na ne druhú polovicu krému, uhladíme a niekoľkokrát zľahka udrieme nádobou o kuchynskú dosku, aby sa krém dostal rovnomerne medzi vrstvy piškót. Tiramisu dáme na noc vychladiť do chladničky. Povrch stuhnutého tiramisu posypeme kakaom a nakrájame na porcie.
- 23.01.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra
Panna cotta s malinovým coulis a crumble