- 27.01.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Jež kardiológ
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Suroviny:
8 vajec
250 g hladká múka
kypriaci prášok
kakao
štipka soli
3 ks gaštanové pyré
3 ks smotana na šľahanie
2 ks 40 % smotana na šľahanie
1 bal ríbezle mrazené
1 bal ríbezle čerstvé
mäta
jedlé zlato
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Z vajec, múky, kypriaceho prášku, kakaa a štipky soli spracujeme piškótové cesto. Pečieme v rúre 20 minút. Po vychladnutí budeme vrstviť nasledovné. Najprv rozmixované ríbezle s cukrom, následne krém, ktorý pripravíme tak, že nastrúhame gaštanové pyré a rozmixujeme ho so šľahačkou. Posledná vrstva bude samostatne ešte vyšľahaná 40 - percentá šľahačka. Ozdobíme jedlým zlatom, vetvičkou čerstvých ríbezlí a mätovým lístkom.
- 27.01.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra
Panna cotta s malinovým coulis a crumble