- 28.01.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Formikárium na snehu
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Potrebujeme:
250 g plnotučný tvaroh
50 g maslo
100 g polohrubá múka
2 vajcia
Mrazené ovocie (dozdobenie)
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Tvaroh, jemne nahraté maslo, múku a vajcia miešame, kým nám nevznikne cesto. Do vriacej vody pridávame guľôčky a varíme približne 5 minút.
Maková poleva:
3 dcl mlieko
50 g maslo
100 g mletý mak
Škorica
Med
Citrónová kôra
Postup:
Do horúceho mlieka pridáme maslo, ktoré necháme v mlieku. Následne pridáme mak, škoricu, med a citrónovú kôru a spolu miešame. Guľôčky zalejeme a servírujeme s ovocím.
- 28.01.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra
Panna cotta s malinovým coulis a crumble