- 06.02.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Rytmo de la noche
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Kávové zrno:
· Vajíčka
· Hnedý cukor
· Múka
· Kukuričný škrob
· Maslo
· Mandľové praliné
· Espresso
· Drvený biscuit
· Tmavá čokoláda
· Kakaové maslo
· Lupienková soľ
· Smotana na šľahanie
· Biela čokoláda
· Plátková želatína
· Kávové crémeux
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Najprv si upečieme korpus. Zmiešame múku a škrob. Maslo rozpustíme, zmiešame s mandľovým praliné. Vajíčka vyšľaháme s cukrom a invertným cukrom do nadýchanej peny. Zapracujeme sypké suroviny. Do masla s mandľovým praliné pridáme lyžičku cesta, premiešame a zapracujeme do cesta, dáme na plech a pečieme 12 min pri 170 °C. Následne pripravíme chrumkavé kávové praliné. Rozpustíme čokoládu, pridáme mandľové praliné, soľ, kávu, vylejeme do formy a dáme vymraziť.
Mousse z bielej čokolády:
Bielu čokoládu ohrejeme so smotanou na teplotu 45 °C, pridáme želatínu, premixujeme mixérom, schladíme na 30°C a zapracujeme vyšľahanú šľahačku. Následne do foriem na kávové zrno vrstvíme mousse, kávové crémeux, praliné, môžeme pridať slaný karamel, a nakoniec pridáme korpus. Formu dáme vymraziť, následne kávové zrno vyberieme a obalíme v čokoláde, zastriekame velvet sprejom a dizajn dokončíme teplovzdušnou pištoľou.
Mandľový crumble a rekonštruovaný crumble:
· Mandľová múka
· Hladká múka
· Trstinový cukor
· Maslo
Postup:
Suroviny spolu vypracujeme, rozdrvíme na plech a upečieme
· Upečenú crumble
· Prepustené maslo
· Čokoláda
Postup:
Čokoládu s maslom spolu roztopíme, pridáme crumble, zmes vyvaľkáme a zamrazíme.
Tonka zmrzlina:
· Smotana
· Mlieko
· Vanilka
· Tonka fazuľka
· Žĺtka
· Trstinový cukor
· Citrónový gél
Postup:
Smotanu s mliekom, vanilkou a nastrúhanou Tonka fazuľkou zohrejeme. Cukor so žĺtkami vyšľaháme do jemnej peny, prilejeme teplú smotanovú zmes, zohrejeme to spolu na 80 °C. necháme trocha prechladiť, následne nalejeme do zmrzlinovača. Tanier dozdobíme citrónovým gélom, kakaovým chipsom.
- 06.02.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
NAJSLADŠÍ týždeň roka v relácii Bez servítky: Do kuchyne prichádzajú najznámejší PEKÁRI Slovenska!
Sous-vide kačacie prsia, zemiakovo-batátové pyré a višňová omáčka s čokoládou
Carpaccio z pečenej cvikly s krémom z kozieho syra
Panna cotta s malinovým coulis a crumble