- 12.02.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Čo sa skrýva pod škrupinou?
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Krém:
- mascarpone 300 g
- 33 % šľahačka 400 ml
- vanilkový struk
- kryštálový cukor 50 g
Postup:
Mascarpone a šľahačku spolu na pomalom stupni rozmiešame v kuchynskom robote. Pridáme cukor, vanilkový struk. Odložíme do chladničky spinkať.
Macerované mango a maliny:
- mango zrelé
- maliny
- cukor 1 lyžica
- limetová šťava
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Mango nakrájame na malé kocky cca 6-7 mm, pridáme maliny, cukor, limetovú šťavu z jednej limety a dobre premiešame.
Meringue:
- 4 bielka z väčších vajec
- 115 g kryštálového cukru
- 115 g práškového cukru
- sumac
- čili
- soľ
Postup:
Bielka si vyšľaháme a keď máme sneh hotový, primiešame kryštálový cukor. Vznikne krásny krém, do ktorého už len špachtľou vmiešame práškový cukor. Nanesieme krém na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme zmesou korenia a soli. Pečieme na 110 stupňoch cca 2 hodiny. Meringue sa musí oddeliť od papiera, musí byť vychladený. Do menšej misky dáme krém, na ktorý dáme macerované ovocie a ukladáme polámané kusy meringu. Ozdobíme mätou.
- 12.02.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom
Známy pekár ĎOĎO otvorí týždeň úžasným dezertom: POZRITE sa, ako si spraviť túto KLASIKU aj doma!