- 18.02.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Kyselé, ale veselé
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Potrebujeme:
5 g prášková želatína
20 g vody
550 g šľahačky
200 g bielej čokolády
90 g yuzu
20 g bazového sirupu
1 vanilkový struk
Citrónový olej
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Želatínu zalejeme vodou a necháme napučať. Šľahačku zahrejeme a rozpustíme v nej želatínu. Potom ňou zalejeme čokoládu. Premixujeme tyčovým mixérom. Pridáme yuzu, bazový sirup a dáme stuhnúť do chladničky. Stuhnutú zmes vyšľaháme a pridáme vanilku a citrónový olej. Potom naplníme formu pridáme vklad a dáme zmraziť. Vklad zmrznutý bazový sirup s mätou a agarom Nakoniec citróny zafarbíme kakaovým maslom.
Pistáciová ganache:
300 g bielej čokolády
Pistáciová pasta
100 g šľahačky
Postup:
Šľahačku zahrejeme a pridáme čokoládu a pistáciovú pastu. Necháme vychladnúť.
Kadaif:
Pistáciový krémred
Kadaif a pistáciový krém zmiešame.
Korpus:
4 bielka
130 g cukru
180 g mandľovej múky
20 g hladkej múky
Postup:
Bielka s cukrom vyšľaháme pridáme mandľovú múku a hladkú múku a dáme piecť na 15 minút na 180 stupňov.
- 18.02.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom
Známy pekár ĎOĎO otvorí týždeň úžasným dezertom: POZRITE sa, ako si spraviť túto KLASIKU aj doma!