- 20.02.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Bollywoodsky flám
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Ingrediencie:
Čokoládový krém:
170 g čokolády (70 - 80 % kakaa), 3 dcl šľahačkovej smotany, 60 g cukru, 1 dcl mlieka, 1 vanilkový struk, 4 tobolky kardamónu, 1 väčšia alebo 2 malé hviezdy badiánu, 1 sušené chilli, štipka soli, 3 plátky želatíny
Mango lassi pena:
200 g nakrájané zrelé mango, 120 ml šľahačkovej smotany, 100 g jogurtu, 30 g trstinového cukru, kardamónový prášok (z 3 toboliek kardamónu), 2 plátky želatíny
Na ozdobu:
opražené skaramelizované pistácie, lístok mäty
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Na čokoládový krém si do šľahačky dáme na chvíľu povariť koreniny ako vanilka, kardamón, badián, soľ a čilli. Po vylúhovaní precedíme. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vychladnutú voňavú šľahačku prilejeme do čokolády a pridáme želatínu na stuhnutie. Takto pripravenú zmes nalejeme do servírovacích pohárikov. Na lassi si pokrájame mangá, vysypeme do mixéra a pridáme ostatné ingrediencie. Vymixuje a pridáme želatínu, opäť na stuhnutie. Hmotu dáme do bombičkovacej fľaše a vo forme espumy to nastriekame na čokoládovú hmotu. Pre chrumkavosť prisypeme sladené pistácie.
- 20.02.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom
Známy pekár ĎOĎO otvorí týždeň úžasným dezertom: POZRITE sa, ako si spraviť túto KLASIKU aj doma!