- 28.02.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Aj jazyk pohladí, aj pleť zhydratuje
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Suroviny:
100 g polohrubá muka, 50 g práškový cukor, 50 g maslo, slivky, olivový olej, hnedý cukor, červené víno, 300 - 400g biela čokoláda, cmar, mak
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Najrpv si urobíme mrveničku. Zmiešame polohrubú múku s práškovým cukrom a maslom. Pečieme v rúre 15 – 20 minút. Slivky orestujeme na oleji, pridáme hnedý cukor, trochu skaramelizujeme a podlejeme vínom. Zredukujeme. Bielu čokoládu roztopíme nad vodným kúpeľom, pridáme cmar a mak.
Servírovanie:
Na bielu čokoládu uložíme zarestované slivky, posypeme mrveničkou, polejeme zredukovanou šťavou a pridáme mak.
- 28.02.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom