- 10.03.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Zrolovaná baletka
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Potrebujeme
200 g bielka
štipka soli
300 g krupicového cukru
2 čl kukuričného škrobu
2 čl vinného octu
mandľové lupienky
lekvár z arónie
miska jahôd
mascarpone
250 ml šľahačkovej smotany
kôra z 1 citróna
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Vyšľahám bielky s cukrom a štipkou soli v lesklý sneh. Keď už je sneh tuhý pridám škrob a ocot. Rozotriem na plech na papier na pečenie, posypem lupienkami. Rúra predhriata na 200 stupňov, po vložení plechu stiahnem na 160 a pečiem 30 minút. Po upečení preklopím cesto na druhý papier, pôvodný papier odlepím, cesto narežem a zrolujem do rolády, nechám vychladnúť. Pripravím si plnku. Vyšlahá sa smotana s mascarpone a citrónovou kôrou. Roládu natriem lekvárom, krémom a naplním nakrájanými jahodami. Zrolujem a dám odstáť do chladničky.
- 10.03.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom