- 11.03.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Hlavné jedlo: Daj mi pusu na rohy
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Suroviny:
2 kg hovädzie líčka
2 x biela cibuľa
3 x mrkva
2 x paštrnák
1/2 zeler
5 strúčikov cesnaku
1 l červené víno
20 g paradajkový pretlak
1 vetvicka rozmarínu
Sol/ ČK/ kmín mletý/
Postup:
Opracujeme si líčka, osolíme, okoreníme, na masti z každej strany do zlatista opečieme Samostatne si nakrájanú zeleninu a cibuľu orestujeme do zlatista, pridáme pretlak, zarestujeme a zalejeme 500 ml červeného vína. Vložíme tam líčka, dochutíme, pridáme rozmarín a do mäkka dusíme 2 hodinky. Keď je mäso hotové, tak ho vyberieme, omáčku precedíme a doladíme.
Zdroj fotky TV JOJ
Zemiakové pyré
500 g zemiaky
100 ml šľahačka 33 %
200 g maslo
Soľ/muškátový oriešok mletý
Postup:
Zemiaky ošúpeme, nakrájame, uvaríme do mäkka, precedíme, pridáme postupne horúcu šľahačku a studené maslo a šľaháme.
- 11.03.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom