- 11.03.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Asymetrická krása
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Suroviny:
500 ml šľahačky 33 %
60 g cukor
2 x čerstvá vanilka
9 x žĺtok
Postup:
Vanilku rozdelíme pozdĺž a vyberieme jadierka a lusk, pridáme do šľahačky s cukrom a privedieme k varu (pozor aby nevykypelo) Necháme 5 minút vychladnúť, vyberieme lusk. Medzičasom rozdelíme vajíčka, potrebujeme iba žĺtka. Tie máme v samotnej miske a pomaly prilievame šľahačkou a dávame pozor, aby sa nám to nezrazilo. Zmes nalejeme do zapekacích misiek, vložíme na vyšší plech, zalejeme horúcou vodou do polovice zapekacích misiek a pečieme na 90 stupňov 50 minút. Necháme vychladnúť, posypeme cukrom a skaramelizujeme flambovacou pištoľou.
Zdroj fotky TV JOJ
Hrušky s mätou:
3 x hruška
Mäta
50 g maslo
Med 1 lyžica
Postup
Med, trochu vody a maslo- uvaríme si maslovú emulziu a necháme vychladnúť. Hrušky ošúpeme, vyberieme jadrovník, nakrájame na malé kocky a pridáme do vychladnutej maslovej imulzie a nakrájame mätu a máme hotovo.
- 11.03.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom