- 13.03.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Sladký orech v kyslom?
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Suroviny:
4 žĺtka
100 g cukor
500 ml smotana na šľahanie
310 g Nugát
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Roztopiť nugát, žĺtka s cukrom nad parou, Vyšľahať šľahačku Roztopený nugat pridávame do vyšľahaného žĺtka, pomaly pridáme šľahačku, jemne zamiešame a naplníme do formy. Do formy si pridáme limetkové želé a korpus. Necháme vychladnúť, vyklopíme a nastriekame sprejom, pre realisticky vzhľad poprášime žltým prachom, servírujeme. Na tanier dáme upečené bielu čokoládu, granitu a na vrch citrón. Ovocná granita Na karameli si orestujeme ovocie, povaríme a necháme zmrznúť. Pri podávaní naškriabeme vidličkou.
- 13.03.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom