- 17.03.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Nebo na zemi
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Čokoládový mousse: 400 g horká čokoláda, 2 vajíčka – separé bielko a žĺtok, 50 g cukor, 2 tonka fazuľky, 500 g smotany na šľahanie
Čokoládové crumble: 200 g cukor, 50 g voda, 5 g soľ, 50 g horká čokoláda
Evamária Budáčová
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Mousse:
250 g smotany s nastrúhanými tonka fazuľkami zohriať do bodu varu a odstaviť. Medzitým vyšľahať dve žĺtka s cukrom do peny, pridať horúcu smotanu za stáleho miešania. Horúcu zmes naliať na čokoládu a nechať roztopiť. Premiešať, spraví sa ganache. Keď ganache troche vychladne primiešať vyšľahanú šľahačku a na záver vmiešať sneh z dvoch bielok. Nechať oddýchnuť do chladničky.
Crumbe:
Cukor, soľ a vodu nechať zohriať do cca 118 stupňov C., pridať čokoládu a rozmiešať. Odložiť bokom.
- 17.03.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom