- 19.03.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Pan Nilsson v Taliansku
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Suroviny:
5 banánov, trstinový cukor, maslo, rum, karamelové salko, 200 g bielej čokolády, 100 ml smotany na šľahanie, Cantuccini, 250 g mascarpone
Alena Kolařiková
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Smotanu vlejte do hrnca a priveďte k varu. Stiahnite zo sporáka v pridajte nalámanú bielu čokoládu. Nechajte 5 minút stáť a potom vymiešajte metličkou do hladkej hmoty. Nechajte vychladnúť. Po vychladnutí vmiešajte do mascarpone. Miešajte tak dlho, až je krém kompaktný. Banány nakrájajte na kolieska. Vo veľkom hrnci rozpusťte cukor na karamel. Potom primiešajte maslo. Prilijte rum a vymiešajte hladký karamel. Doň potom vložte kolieska ba-nánu a opatrne promiešajte. Potom na miernej teplote zahrejte. Cantuccini nasekejte ostrým nožom. Podávame v pohároch, kde vrstvíme: sušienky, krém, salko a banány v karamele. Podávame vychladené.
- 19.03.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom