- 24.03.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Som najväčšia v USA
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Piškótové cesto:
Vajcia 6 ks
Múka polohrubá 70 g
Prášok do pečiva 10 g
Biela čokoláda 100 g
Cukor kryštál 100 g
Postup:
V miske si zmiešam múku a kypriaci prášok. Vo vodnom kúpeli si roztopím bielu čokoládu. Žĺtka s cukrom vyšľahám do hustej peny, pridám roztopenú čokoládu a prešľahám. Z bielkov vyšľahám hustú penu a jemne ju vmiešam do žĺtkovej zmesi. Na záver primiešam múku s práškom do pečiva a dám piecť na 160 °C cca 35 minút.
Zdroj fotky TV JOJ
Lemon curd:
Bio citrón 2 ks
Cukor kryštál 70 g
Žĺtka 3 ks
Maslo 50 g
Postup:
Citróny umyjem a nastrúham z nich kôru, pridám šťavu z citrónov, cukor a žĺtka. Miešam v miske nad parou kým sa cukor nerozpustí a hmota nezačne hustnúť. Pridám maslo a miešam ešte 1-2 minúty. Keď zmes vychladne preložím ju do cukrárskeho vrecka.
- 24.03.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom