- 25.03.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Z rebríka i zo zeme
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Potrebujeme:
Ryža gulatozrnná 300 g
Mlieko 400 ml
Jablkový kompot 400 g
Jablká 300 g
Cukor 200 g
Vanilka 10 g
Bielka 100 g
Solamyl 30 g
Jablkový džús 100 ml
Citrón 50 g
Daniel Melicherík
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Z bielok, cukru a solamylu vyšľaháme sneh. Nastriekame do tvaru ako potrebujeme a dáme sušiť. Ryžu uvaríme v mlieku spolu s cukrom a zamiešame do toho jablkový kompót. Dochutíme vanilkou a citrónovou šťavou. Ryžu varíme domäkka a podlievame mliekom. Jablká vykrájame do požadovaného tvaru (napríklad guličky) a namarinujeme s cukrom a citrónovou šťavou. Z ostatku jabĺk urobíme jablkové pyré. Jablkový džús zredukujeme spolu a nálevom z kompótu. Vysušenú bielkovú penu vydlabeme a naplníme urobenou ryžovou zmesou.
- 25.03.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?
Plnené kapustové listy & Zemplínsky koláč
Pstruh na bylinkách s pečenými zemiakmi, hráškovým pyré a krémom z pečeného cesnaku
Makový mousse s bielou čokoládou a slivkovým vínovým vkladom