- 26.03.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
Dezert: Na trikrát olúpané povesti
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Korpus:
250 g strúhaný kokos
250 g mleté mandle
250 g kr. cukor
1 čajová lyžička prášku do pečiva
1 čajová lyžička sódy bicarbona
3 celé vajcia
250 ml kyslé mlieko
180 ml roztopené maslo
Všetky suroviny zmiešame a pečieme na 170C asi 20 min.
Krém:
500 g mascarpone
250 g pr. cukor
250 g šl.smotana
2 polievkové lyžice mixovaných mandarínok
Adriana Ihringová Bez servítky
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Všetko spolu vymixujeme.
Chrumkavá pistáciová vrstva:
250 g pistáciová pasta 100-percentná
pistáciová pasta ochutená
100 g masla
drvená francúzska palacinka (hotový produkt)
Konzervované mandarinky a sekané pistácie
Postup:
Všetko poriadne spolu premiešame. Na polovičku korpusu nakvapkáme mandarínkovú šťavu z plechovky, potrieme pistáciovou vrstvou, poukladáme mandarínky, dáme mascarpone vrstvu, položíme druhú polovičku kospusu, opäť pokvapkáme šťavou a potrieme zvyšným mascarpone krém.
- 26.03.2025 - 18:45
- Autor redakcia/AB
- Tagy: Dezerty
Bez servítky
Pečená plnka s hruškovými variáciami
Karlovarský knedlík, kapusta, lokša a kačacie prsia
Lieskovcový rez
Julka si v kuchyni Bez servítky poriadne „ZAVARÍ": Ako bude ZACHRAŇOVAŤ ocukrované mäso?