-
27.03.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
Predjedlo: Najskôr nabrúsim a potom to spustím
Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!
Tatarák:
Špice zo sviečkovice 600 g
Ustrice 6 ks
5 ks vajec
Nori riasa 4 x
Kimchi 40 g
Japonská majonéza 100 g
citrón 1 ks
Tempura cestíčko 200 g
Ryžová múka
Olej
Zdroj fotky TV JOJ
Postup:
Špice zo sviečkovice nakrájame na malinke kocky, pridáme korenie, sójovú omáčka, citrónovú a limetovú šťavu. Ešte osolíme a pridáme pridáme japonskú majonézu v ktorej je údená paprika. Tempuru zmiešame s vajíčkom a ľadovou vodou a dáme odstáť do chladu. Ustrice si očistime poriadne opláchneme ľadovou vodou a vysušíme. Ustrice poprášime ryžovou múkou a vložíme do tempury a oleja ktorý ma 180 °C a pražíme do zlatista. Vyberieme na papier a položíme na tataracik medzi slzu japonskej majonézy a údenej papriky.
Perly z bielka:
bielko si dáme do fľašky s úzkym otvorom a jemne kvapkáme vedľa seba do tvaru slimáčika so oleja ktorý ma 70 °C po minútke pridáme na 80 °C a necháme 10minut v nutri a vyberáme do studeného osoleného oleja a posypeme nim tatarák, na konci pridáme trebulku.
- 27.03.2025 - 18:45
- ·
- Autor redakcia/AB
- ·
- Tagy: Predjedlá
Bez servítky
Štefan Banyák alias PICÚR v Bez servítky priznáva: PREČO schudol a koľko kilogramov ZHODIL?
Plnené kapustové listy
Palacinka s orechovou plnkou a čokoládou (Gundel štýl)
Pečeň s medovou omáčkou a vianočkou